ВІДДІЛ КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ГУ ДПС У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ТЕРИТОРІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ -НОВОКОДАЦЬКИЙ, ЧЕЧЕЛІВСЬКИЙТА ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОНИ М. ДНІПРА) ІНФОРМУЄ!

25.10 16:26 | Fin.Org.Ua

 
 
Про порядок проведення зустрічних звірок
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) нагадує, що відповідно до п. 73.5 ст. 73 Податкового кодексу України від (далі – ПКУ) з метою отримання податкової інформації, необхідної у зв’язку з проведенням перевірок, контролюючі органи мають право здійснювати зустрічні звірки даних суб’єктів господарювання щодо платника податків.
Під час зустрічної звірки:
- здійснюється зіставлення даних, отриманих від платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин, з метою документального підтвердження господарських відносин з платником податків та зборів, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з’ясування повноти їх відображення в обліку платника податків;
- забезпечується отримання податкової інформації, необхідної для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» у випадках, передбачених п.п. 39.5.2.13 п.п. 39.5.2 п. 39.5 ст. 39 ПКУ.
Під час проведення зустрічної звірки з’ясовуються лише питання, зазначені у письмовому запиті контролюючого органу на проведення зустрічної звірки.
Форма запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
Зустрічні звірки не є перевірками і проводяться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
За результатами зустрічних звірок складається довідка, що надається суб’єкту господарювання у десятиденний строк.
Повторне проведення зустрічних звірок контролюючими органами з одного і того самого питання заборонено.
Формою запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 28.02.2017 № 299 (із змінами у редакції наказу Міністерства фінансів України від 08.12.2020 № 746), передбачено, що контролюючий орган на підставі підпунктів 20.1.2, 20.1.4 п. 20.1 ст. 20 та пунктами 73.3, 73.5 ст. 73 ПКУ з метою отримання податкової інформації, необхідної у зв’язку з проведенням перевірки платника податків, просить протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, надати для здійснення зустрічної звірки з даними платника податків та інших суб’єктів інформаційних відносин інформацію, її документальне підтвердження (засвідчені підписом суб’єкта господарювання або його посадовою особою та скріплені печаткою (за наявності)), копії первинних, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують господарські відносини, вид, обсяг і якість операцій та розрахунків, що здійснювалися з платником податків, та/або інформацію згідно з ст. 39 ПКУ за вказаний період.
Порядок проведення контролюючими органами зустрічних звірок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1232 «Про затвердження Порядку проведення контролюючими органами зустрічних звірок» (із змінами) (далі – Порядок № 1232).
Зустрічні звірки проводяться з метою отримання податкової інформації, необхідної у зв’язку з проведенням перевірок платників податків (п. 2 Порядку № 1232).
Пунктом 3 Порядку № 1232 визначено, що у разі необхідності проведення зустрічної звірки контролюючий орган (ініціатор) надсилає контролюючому органу (виконавцю), до компетенції якого віднесено реалізацію повноважень щодо здійснення податкового контролю стосовно суб’єкта господарювання, запит про проведення зустрічної звірки для підтвердження даних, отриманих від платника податків та інших суб’єктів інформаційних відносин.
Зустрічна звірка може бути проведена контролюючим органом (ініціатором) самостійно, якщо здійснення податкового контролю щодо цього суб’єкта господарювання віднесено до його компетенції.
Пунктом 4 Порядку № 1232 встановлено, що контролюючий орган (виконавець), який проводить зустрічну звірку, складає довідку за наявності інформації, для отримання якої надіслано запит контролюючим органом (ініціатором), та її документального підтвердження. У разі відсутності запитуваної контролюючим органом (ініціатором) інформації контролюючий орган (виконавець) надсилає завірений печаткою запит про подання інформації та її документального підтвердження суб’єкту господарювання у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.
Облік запитів на проведення зустрічних звірок у суб’єктів господарювання здійснюється контролюючими органами (як ініціаторами, так і виконавцями) (п. 5 Порядку № 1232).
У разі отримання від суб’єкта господарювання інформації, визначеної у запиті, та її документального підтвердження (у встановлений ПКУ строк) контролюючий орган проводить зустрічну звірку (п. 6 Порядку № 1232).
Згідно з п. 7 Порядку № 1232 за результатами проведеної зустрічної звірки складається довідка у двох примірниках, яка підписується суб’єктом господарювання або його законним представником і посадовими особами контролюючого органу, які її проводили, та реєструється у контролюючому органі. Один примірник довідки у 10-денний строк вручається особисто суб’єкту господарювання або його представнику під розписку або надсилається у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.
У разі встановлення фактів, що не дають змогу провести зустрічну звірку суб’єкта господарювання у зв’язку із зняттям з обліку, встановленням відсутності суб’єкта господарювання та/або його посадових (уповноважених) осіб за місцезнаходженням (податковою адресою), ненаданням визначеної у запиті контролюючого органу інформації та її документального підтвердження для проведення зустрічної звірки, контролюючий орган (виконавець) складає акт про неможливість проведення зустрічної звірки суб’єкта господарювання, який підписується посадовими особами контролюючого органу (виконавця).
Довідка про проведення зустрічної звірки (акт про неможливість проведення зустрічної звірки) підлягає реєстрації в контролюючих органах (як ініціатора, так і виконавця) (п. 8 Порядку № 1232).
Матеріали зустрічної звірки (акт про неможливість проведення зустрічної звірки) надсилаються до контролюючого органу (ініціатора) (п. 9 Порядку № 1232).
Слід зазначити, що п. 19 прим. 1.1 ст. 19 прим. 1 ПКУ встановлено, що контролюючі органи, визначені п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, виконують такі функції, крім особливостей, передбачених для державних податкових інспекцій ст. 19 прим. 3 ПКУ. Зокрема контролюючі органи виконують функцію щодо проведення відповідно до законодавства перевірки та звірки платників податків (п.п. 19 прим. 1.1.1 п. 19 прим. 1.1 ст. 19 прим. 1 ПКУ).
Контролюючими органами є – податкові органи (центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальні органи) – щодо дотримання законодавства з питань оподаткування (крім випадків, визначених п.п. 41.1.2 п. 41.1 ст. 41 ПКУ), законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також щодо дотримання іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, чи його територіальні органи (п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ).
 
 
Про формування та поповнення діапазону номерів для ПРРО
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) звертає увагу, що перша порція зарезервованих номерів діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером (далі – Діапазон) для програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) формується фіскальним сервером автоматично на запит ПРРО для отримання резервних номерів, який є службовим документом, створення якого ініціюється відповідною командою ПРРО, або у відповідь на службовий документ з типом «Відкриття зміни».
Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік фіскальних номерів з Діапазону. Відповідь фіскального сервера на службовий документ з типом «Відкриття зміни» містить номер офлайн сесії та перелік фіскальних номерів з Діапазону.
Наступні порції зарезервованих фіскальних номерів для ПРРО формуються фіскальним сервером автоматично у відповідь на запит ПРРО, або у відповідь на отриманий пакет даних офлайн документів.
Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік наступних фіскальних номерів з Діапазону або номер офлайн сесії та перелік наступних фіскальних номерів з Діапазону.
Діапазон, який видається для роботи ПРРО в режимі офлайн, складається з переліку конкретних зарезервованих за ПРРО фіскальних номерів.
Зарезервований за ПРРО фіскальний номер, що присвоюється електронним документам, формується як унікальний набір літер і цифр, або цифр, розділених крапками.
 
 
Інформаційна акція з питань легалізації трудових відносиин
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
В Центрі обслуговування платників Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено інформаційну акцію під час якої відвідувачів проінформували про необхідність офіційного працевлаштування та дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення.
Легалізація трудових відносин та заробітної плати сприяє забезпеченню гідної праці і значних темпів економічного зростання та істотно впливає на всі аспекти соціально-економічної діяльності, що особливо зараз так необхідно.
 
 
Актуальні питання під час зустрічі з представниками ІГС
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Днями за ініціативи інституту громадянського суспільства проведено зустріч за участі начальника Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктора Ковальчука.
Розглядалися основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року та реалізація експерементального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України.
Ознайомились з роботою мобільного додатку «Моя податкова», який надає можливість отримувати сервіси ДПС України в зручному форматі.
Зустріч пройшла в діловій атмосфері. Сторони домовилися про подальшу співпрацю.
 
 
Під час інтерв’ю про податкову знижку
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Днями начальник Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктор Ковальчук дав інтерв’ю представникам медіа під час якого обговорювались питання права громадян на податкову знижку
Журналісти отримали відповіді щодо підстав для нарахування податкової знижки, термінів подання декларації про майновий стан і доходи, певних обмежень її застосування тощо. 
 
 
Питання легалізації трудових відносин під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктора Ковальчука відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Питання офіційного працевлаштування».
Під час сеансу громадяни отримали відповіді на питання щодо легалізації трудових відносин між працедавцем та найманими працівниками відповідно до діючого законодавства.
Також під час сеансу платників проінформували про основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року та реалізацію експерементального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України. 
 
 
Про Національну стратегію доходів у коментарі для медіа
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Днями начальник Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктор Ковальчук дав коментар представникам медіа щодо Національної стратегії доходів до 2030 року (далі – НСД).
Він повідомив, що НСД – це дорожня карта реформування податкової системи, а також удосконалення процедур податкового адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів. Це бачення майбутньої системи доходів України, що надає чіткості та мети реформам. 
Стратегічні цілі НСД:
- забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності через збереження рівня мобілізації доходів та зменшення потреби у зовнішньому фінансуванні;
- забезпечення адаптації законодавства України до законодавства ЄС та виконання міжнародних зобовʼязань України в частині податкової політики та адміністрування; 
- зміцнення доброчесності та довіри до контролюючих органів через посилення антикорупційних заходів та підвищення прозорості і ефективності процедур управління;
- підвищення рівня дотримання податкового законодавства платниками податків та контролюючими органами; 
- створення та впровадження сучасних цифрових рішень податкового адміністрування.
 
 
Відбулося засідання «круглого столу» з представниками бізнесу
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ковальчука Віктора та платників податків.
Розглядали основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року та реалізацію експерементального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України
Обговорювали питання легалізації трудових відносин, права громадян на податкову знижку та правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань.
Зупинилися на порядку повернення платежів з бюджету та питаннях удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів.
Проінформували учасників заходу про створену на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) електронну скриньку Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку платники податків можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями. 
Ознайомили з роботою антикорупційного сервісу «Пульс» Державної податкової служби України.
Наприкінці присутні отримали друковану продукцію з питань оподаткування.
 
 
Правобережна ДПІ: зустріч з платниками податків
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Проведено зустріч з представниками бізнесу за участі начальника Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктора Ковальчука.
Обговорювалися основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року та реалізація експерементального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України, питання застосування податкової знижки, офіційного працевлаштування, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».
Ознайомили з роботою антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.
Нагадали про можливості Комунікаційної податкової платформи. 
 
 
Про головне під час семінару
 
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує.
Проведено семінар для платників податків за участі начальника Правобережної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктора Ковальчука.
На порядку денному - основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року; реалізація експерементального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України (далі – ДПС); право громадян на податкову знижку; легалізація трудових відносин; правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань; робота мобільного застосунку від ДПС «Моя податкова».
Крім того, платники проінформовані про створену на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області електронну скриньку Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua, яка покликана покращити взаємодію платників податків з представниками податкової служби області.
Учасникам заходу нагадали про роботу антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.
 

Додати коментар

Користувач:
email:





Investing with smarts
Balancing risk and reward
Capital market gains.

- Fin.Org.UA

Новини

12:20 - Дело не в силе доллара, а слабости остальных
12:20 - Рынки акций становятся осторожней
12:20 - Ключевые события предстоящей недели
11:02 - Потяги "Укрзалізниці" з неділі курсуватимуть за зимовим часом
10:00 - єРобота: На грантові кошти підприємиця із Запоріжжя роширила кондитерський бізнес
10:00 - Країни G7 узгодили виділення Україні $50 млрд коштом росактивів
09:40 - Пауза в золоте, но ускорение в палладии
07:35 - Фінансовий астрологічний прогноз на 26.10.2024
00:00 - Новини від Міністерства енергетики України
21:14 - Герман Галущенко на зустрічі з представником Радбезу США: питання ядерної та радіаційної безпеки є пріоритетом
21:05 - В Україні запустять нову програму "єПідтримки": тисяча для кожного українця
21:00 - Новини 25 жовтня: план боротьби з корупцією МСЕК, ріст цін на нерухомість
20:34 - Українсько-португальська економічна комісія проведе засідання після перерви в шість років
20:08 - Фінансовий наглядовий орган FATF укотре відмовився вносити Росію до "чорного" списку
19:58 - Розвиток ВДЕ, євроінтеграція і енергоефективність: у Міненерго обговорили напрямки поглиблення співпраці з Данією
19:28 - Найбільша економіка Європи демонструє ознаки стабілізації
18:45 - "Партнерство незалежних". Про що говорили на форумі українських підприємців
18:45 - Видатки на оборону з початку року сягнули 1,3 трильйона: 57% від усіх витрат держбюджету
18:44 - Mercedes-Benz повідомив про зниження прибутку у більш ніж два рази: причини
18:14 - Револьверний фонд роздав 9 млн кредитів та позик столичним ОСББ і ЖБК: на що йдуть гроші
18:06 - Найбільший виробник вітряних турбін у світі збільшив квартальний прибуток у 43 рази
18:05 - Косметика стала об’єктом державного ринкового нагляду. Що зміниться?
17:43 - Ціни на однокімнатні квартири зростають, але не скрізь: що відбувається на ринку нерухомості
17:38 - Про актуалізацію процесу планування випуску та реалізації нумізматичної продукції
17:32 - США отримають 100 мільйонів доларів компенсації за обвал мосту в Балтиморі
17:13 - Аграріям компенсують 150 мільйонів за куплені українську техніку у вересні
17:00 - Золото падає в ціні після рекордного росту
16:54 - Нацбанк показав, скільки будуть коштувати долар та євро після вихідних
16:26 - ВІДДІЛ КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ГУ ДПС У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ТЕРИТОРІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ -НОВОКОДАЦЬКИЙ, ЧЕЧЕЛІВСЬКИЙТА ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОНИ М. ДНІПРА) ІНФОРМУЄ!
16:25 - Польського виробника тракторів Ursus придбала компанія українського бізнесмена


Більше новин

ВалютаКурс
Австралійський долар27.4115
Канадський долар29.8325
Юань Женьміньбі5.7986
Чеська крона1.771
Данська крона5.9934
Гонконгівський долар5.3171
Форинт0.110544
Індійська рупія0.49135
Рупія0.0026405
Новий ізраїльський шекель10.8926
Єна0.27216
Теньге0.084941
Вона0.029735
Мексиканське песо2.0842
Молдовський лей2.2938
Новозеландський долар24.8088
Норвезька крона3.7831
московський рубль0.42782
Сінгапурський долар31.2957
Ренд2.3448
Шведська крона3.906
Швейцарський франк47.6758
Єгипетський фунт0.8473
Фунт стерлінгів53.6538
Долар США41.3135
Білоруський рубль15.0165
Азербайджанський манат24.2978
Румунський лей8.9908
Турецька ліра1.2048
СПЗ (спеціальні права запозичення)54.9725
Болгарський лев22.8643
Євро44.7136
Злотий10.2844
Алжирський динар0.3121
Така0.3435
Вірменський драм0.106432
Домініканське песо0.68698
Іранський ріал0.00009177
Іракський динар0.031466
Сом0.48953
Ліванський фунт0.000461
Лівійський динар8.7057
Малайзійський ринггіт9.9961
Марокканський дирхам4.2532
Пакистанська рупія0.14836
Саудівський ріял10.9876
Донг0.0016778
Бат1.27814
Дирхам ОАЕ11.2224
Туніський динар13.6305
Узбецький сум0.0032417
Новий тайванський долар1.30179
Туркменський новий манат11.7771
Сербський динар0.39422
Сомоні3.8702
Ларі15.1127
Бразильський реал7.5853
Золото112567.72
Срібло1374.3
Платина41851.4
Паладій48029.84

Курси валют, встановлені НБУ на 28.10.2024