Україна збирається вийти на 31 новий експортний ринок: виробники переорієнтовуються
12.03 18:18 | Економічна правда
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів продовжує роботу над розширенням ринків і наразі вже розпочалося опрацювання за 31 новим ринком, куди українські підприємства хочуть експортувати продукцію.Про це розповів голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук в інтерв"ю Укрінформу.
Ткачук зазначив, що минулого року дозвіл на експорт продукції до Європейського Союзу отримали 22 українських виробники харчових продуктів.
Зокрема, із них 12 – виробники м"яса птиці та продукції з нього, 3 – рибопереробні підприємства та 5 – молокопереробних.
Для виробників меду також була проведена "переакредитація", оскільки з листопада минулого року в ЄС запроваджений перелік підприємств-імпортерів меду.
За результатами проведених інспекцій, до цього переліку увійшли 28 українських виробників та переробників меду.
Окрім того, в 2024 році було затверджено 39 експортних потужностей із виробництва неїстівних продуктів тваринного походження, з яких 8 підприємств вперше потрапили до реєстру, а для 31 підприємства було розширено асортимент неїстівних продуктів та країни експорту.
Ткачук додав, що українські виробники переорієнтовуються на країни Африки, Близького Сходу та Китай, зокрема у зв"язку з квотами на певні групи товарів у ЄС.
Нагадаємо:
Агентство харчової інспекції Канади (CFIA) затвердило програму ввозу з України свіжих яблук.