Перша інвестиція за час великої війни: фінський Hesburger відкрив виробництво у Борисполі
27.03 16:07 | Економічна правда. Колонки
Фінська мережа швидкого харчування Hesburger відкрила виробництво з виготовлення котлет для бургерів і складський розподільчий центр у місті Бориспіль.
Загальний обсяг інвестицій становив 7,3 млн євро.
Про це ЕП повідомили під час відкриття виробництва.
Повноцінна робота виробництва розпочнеться вже з 31 березня.
Потужності заводу дозволяють перероблювати близько 6 тонн м’яса на добу.
За словами генеральної директорки Hesburger в Україні Ванди Замічки-Бергедаль, будівництво було тривалим і двічі переривалося, що значно подовжило терміни реалізації проєкту.
Потужності заводу можуть обслуговувати до 50 ресторанів.
Нині на території України працює лише 7 ресторанів – всі вони розташовані у Києві та Київській області.
За словами директорки Hesburger в Україні, компанія вже інвестувала у відкриття своїх точок в інших регіонах, але будівництво ще не розпочато.
Посол Фінляндії в Україні Тар’я Фернандес перерізає стрічку нового заводу у Борисполі
ЕП
Hesburger розраховує на розширення мережі вже цього року.
До відкриття заводу Україна імпортувала м’ясо для бургерів з-за кордону, зокрема з Литви.
Також частину продуктів купували безпосередньо в українських виробників, зокрема овочі та молочну продукцію.
Новий виробничий та складський комплекс створить 10 нових робочих місць.
Загалом у Hesburger в Україні працює 75 співробітників.
Нагадаємо:
На Київщині в Ірпені з"явиться перший ресторан McDonald’s.
Заклад розташується за адресою вул.
Центральна, 4-Б, неподалік залізничного вокзалу.
Новий ресторан матиме площу 550 кв.
м, простору терасу та сучасні лінії "МакДрайву".