Післявеликодні підсумки: скільки коштувала паска в регіонах України
22.04 16:55 | Економічна правда
В середньому паска в київських закладах коштувала 169 грн.
Про це йдеться в дослідженні української компанії з автоматизації закладів Poster.
Зазначається, що у вибірку потрапили 3600 українських закладів, клієнтів Poster, що мають паски в меню.
Згідно з дослідженням, всього заклади продали 456 тис.
пасок на суму 65 млн грн.
Найчастіше гості українських закладів обирали класичний варіант паски, на другому місці – сирна випічка.
Проте в меню закладів були й дубайська, паска-снікерс, і, навіть, суші-паска.
Повідомляється, що гості починають цікавитися святковою випічкою за тиждень до Великодня.
Пік продажів прийшовся на п’ятницю, 18-те квітня.
Згідно з розрахунками, найдорожча ціна на паску – у прифронтовій Донеччині.
Там заклади продають паску в середньому за 185 грн.
Найдешевше коштувала паска на Херсонщині – 79 грн.
Середня ціна паски в закладах Києва – 169 грн.
В дослідженні підкреслили, що дані у Волинській (247 грн), Рівненській (315 грн) та Житомирській (205 грн) областях завищені через невелику вибірку закладів, тож не є достатньо достовірними.
Нагадаємо:
Згідно з розрахунками ЕП, вартість продуктів, які традиційно входять до великоднього кошика в Україні, за рік зросла на 24% – з 734,77 грн до 912,52 грн.